Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

7 πράγματα που μας τη σπάνε στις καφετέριες

frape
Ο καφές στην Ελλάδα δεν είναι μόνο συνήθεια, αλλά ιεροτελεστία.


Είναι στιγμή χαλάρωσης, τεμπελιάς και ηρεμίας. Ωστόσο δεν είναι λίγοι οι παράγοντες που μπορούν να μετατρέψουν τον καφέ σε εφιάλτη!
Τα αγενέστατα και μουντρούχικα γκαρσόνια
Τα μούτρα μέχρι το πάτωμα, το ύφος θυμίζει Νένα Μεντή στο ‘‘Τρίτο Στεφάνι’’ και εσύ αναρωτιέσαι αν έχεις έρθει σε καφετέρια ή σε κηδεία. Εκτός αυτού υπάρχουν και βασικά προβλήματα συμπεριφοράς. Αφού ζητήσεις φρέντο καπουτσίνο, σε κοιτάζει λες και του αναλύεις πυρηνική φυσική, ενώ στην προσπάθεια σου να του κάνεις νόημα για να πληρώσεις, βρίσκει πιο ενδιαφέρον το καλαμπούρι με τους συναδέλφους και τα μηνύματα στο κινητό. Η συμπεριφορά από τον εκάστοτε σερβιτόρο, είναι αφορμή για να μην ξαναπατήσεις σε καφετέρια και να βαρέσεις «πιστόλι» λίγο πριν πληρώσεις.
Τις ατελείωτες γυναικείες συζητήσεις
Ναι οκ, δημοκρατία έχουμε. Αλλά ουαί και αλίμονο στους δύστυχους που θα κάτσουν από πίσω τους γυναίκες. Θα αναλύσουν μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτων τα πάντα, θα μιλήσουν για την περίοδο τους, τα πρόσφατα ψώνια, θα πλακωθούν τουλάχιστον τέσσερις φορές και μετά θα χαχανίζουν με πρόστυχες ατάκες που τους έχουν πει άντρες. Γιατί πρέπει να γνωρίζουμε λεπτομέρειες αποτρίχωσης; Γιατί να ακούμε πόσο μεγάλη την έχει ο Μπάμπης και να παθαίνουμε κατάθλιψη; Ελπίζουμε μόνο η καφετέρια να σερβίρει Λεξοτανίλ.
Τα παιδάκια που τρέχουν γύρω-γύρω
Όχι δεν είναι χαριτωμένο, όχι δεν είναι γλυκό. Είναι απλά μια ενόχληση, ένας θόρυβος ανάμεσα σε σένα και την αθλητική εφημερίδα σου. Γιατί άλλο να κάθονται τα παιδάκια φρόνιμα με τους γονείς στον Κυριακάτικο καφέ και άλλο να κυνηγιούνται γύρω από τις καρέκλες και να σου διαλύουν ότι έχεις πάνω στο τραπέζι. Άι σιχτίρ μούλικα.
Οι businessmen
Δυστυχώς θα τους συναντήσεις οποιαδήποτε μέρα της εβδομάδας και οποιαδήποτε ώρα. Άνθρωποι χωρίς ωράριο, θα μετατρέψουν τις στιγμές χαλάρωσης σου με την παρέα σε μια άτυπη press conference, όπου θα ενημερωθείς για όλα τα επιχειρηματικά τους σχέδια. Συνήθως συχνάζουν σε καφετέριες των ''κλασσάτων'' προαστίων και έχουν το δικό τους τύπο. Μπορεί να καπνίζουν πούρο, θα φορούν πουκάμισο ή polo μπλουζάκι, ακόμα και αν οι περιστάσεις δεν το απαιτούν και θα σου δημιουργήσουν ψυχολογικά προβλήματα, με την φασαρία που προκαλούν, αλλά και με τα εκατομμύρια που θα αναφέρουν ότι διακινούν από μπίζνες που ‘‘τρέχουν’’. Δεν θες όχι μόνο να τους ακούς, αλλά ούτε και να τους βλέπεις.
Αστειάτορες
Καλωσόρισες στην θλίψη. Είναι οι γνωστοί τυπάδες που προσπαθούν να κάνουν τη παρέα να γελάσει με ηλιθιότητες και κυρίως τις κοπέλες. Μπροστά στα αστεία τους, εκείνα του Στάθη από το Ράδιο Αρβύλα σε κάνουν και ξεκαρδίζεσαι. Το μόνο που καταφέρνουν τα εν λόγω παλικάρια, είναι να σπάνε τα νεύρα όλων, συμπεριλαμβανομένων και των ατόμων στη παρέα. Είναι ο λόγος που ο συντάκτης μας Φροίξος Φυντανίδης τους παίρνει στο κυνήγι με τις καρέκλες.
Η υπερβολικά δυνατή μουσική
Είναι τα περίφημα μαγαζιά χωρίς ταυτότητα. Δεν ξέρουν αν είναι club, διστάζουν να δηλώσουν καφετέριες ενώ έχουν και μια ιδέα από ρεστοράν. Όμως το κακό δεν βρίσκεται τόσο στις παροχές του μαγαζιού, όσο στα απλά καθημερινά πράγματα, όπως η μουσική. Υπάρχουν οι καφετέριες που έχουν την ωραία lounge μουσική και υπάρχουν και αυτές τις οποίες τις ακούνε μέχρι τη Λάρισα. Δεν μπορείς να αρθρώσεις λέξη, δεν μπορείς να ακούσεις και συνήθως οι τριγύρω σου φωνάζουν όλοι μαζί, προσπαθώντας να καλύψουν τον ήχο.
Οι ανεπιθύμητοι
Είναι τα άτομα που σε κάνουν να κρύβεσαι κάτω από τα τραπέζια και που δεν τα παίρνεις ούτε τηλέφωνο. Συνήθως είναι τίποτα σπαστικοί από το σχολείο, κάτι άμπαλοι που κάηκαν από γκόμενες και δεν μπορείς πλέον να τους ακούσεις και γενικά όλοι αυτοί που σε αναγκάζουν να αλλάξεις πεζοδρόμιο όταν τους βλέπεις.



Πηγή:www.ifresh.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου