Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

5 λόγοι που ο Άγιος Βαλεντίνος είναι σιχαμένη γιορτή (για σωστά αρσενικά)

paok7-570x373
14 Φεβρουαρίου 2009. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ βρίσκονται στη Λιβαδειά
για να ενισχύσουν την ομάδα τους στο εκτός έδρας αγώνα με τον Λεβαδειακό. Τότε είναι που σηκώνουν δύο πανό που γράφουν: «Δικέφαλε για σένα και την ψυχή μου δίνω, στα αρ..δια μου τον γράφω τον Άγιο Βαλεντίνο».


Ένα ακόμη ευρηματικό σύνθημα που θα μπορούσε να εκφράζει το σύνολο των ανδρών, αν εξαιρέσει κανείς τις οπαδικές προτιμήσεις.
Το να γράψουμε πέντε λόγους γιατί η γιορτή αυτή, αποτελεί τη ντροπή των γιορτών είναι πραγματικά εύκολα. Ανάμεσα σε χιλιάδες, διαλέξαμε τους εξής:
5. Ρομαντισμός της μιας ημέρας
Η γιορτή αυτή είναι προάγγελος και έχει συγγενική σχέση με τα καρναβάλια, αφού για μια ολόκληρη ημέρα, θα πρέπει να είμαστε… τρυφερούληδες, χρησιμοποιώντας πάντα εμετικές καταλήξεις. «Ξύπνησες τσιτσιπριτσίνι μου;», είναι η πρώτη ατάκα που θα πρέπει να εκστομίσεις ενώ στο υπόλοιπο της ημέρας θα ακουστούν λέξεις όπως «μπιφτεκούλη», «καρδερίνι»… Τι αξία έχει να «ντυθείς» για μια ημέρα ρομαντικός; Η μαγκιά είναι να είσαι ο εαυτός σου και να το δείχνεις αυτή σου την πλευρά… αγόγγυστα και όχι επιτηδευμένα!
4. Η… έξοδος!
Αν το βράδυ της αποφράδας 14ης Φεβρουαρίου (κάθε χρονιάς) επισκεφτείς κάποιο μπαρ, μπακούρης ή με ανδροπαρέα, βιώνεις τον «ρατσισμό των λουλουδιών». Βλέπεις, η σερβιτόρα που ντύθηκε «οπτασία» στην είσοδο του μαγαζιού, μοιράζει τριαντάφυλλα σε κάθε ζευγαράκι. Φυσικά, εσένα δεν σου δίνει ούτε… μούντζα! Ζευγαράκια παντού, που μιλάνε λες και έχουν να βρεθούν κάποιους μήνες, υποκρίνονται πως διασκεδάζουν… Μουσική που σε βάζει στο mood… «Μεγάλη Παρασκευή»! Λες και έχασες τον τελικό Champions League.
3. Σφαγή…
Κάθε χρόνο τέτοια ημέρα, γίνεσαι το άκακο αρνάκι κάθε επιτήδειου ανθοπώλη και πωλητή… αρκουδακίων! Περιμένοντας σε μια ούρα… θλιμμένων, που μοιάζει πολύ με αυτή κάποιας εφορίας, φτάνει η σειρά σου και προσπαθείς να της αγοράσεις κάτι εντυπωσιακό. Κάτι που δεν της έχει πάρει πρώην. Κάτι που μόνο ο ανθοπώλης ξέρει και το πληρώνεις λες και το είχαν κόψει από τους κρεμαστούς κήπους της Βαβυλώνας! Τα αρκουδάκια δε, κοσμούν κάθε κάθισμα συνοδηγού από τις 19:30 έως τις 21:00 την ώρα που πηγαίνουν να πάρουν την καλή τους! Δυστυχώς, δεν παραμένουν εκεί, αλλά πηγαίνουν στην αγκαλιά της… εορτάζουσας.
2. Οι αντιζηλίες
Από τις 10:00 και μετά, σε γραφεία και καταστήματα, καταφτάνουν λουλούδια, γλάστρες, μικροί καταρράκτες… Οι τύπισσες – συνάδελφοι κάνουν ανταγωνισμό για το ποια θα λάβει τις πιο πολλές τουλίπες, ενώ ταυτόχρονα, μιλάνε στο τηλέφωνο για να δούνε τι δώρα πήραν οι φίλες τους. Σίγουρα μια από αυτές έχει πάρει καλύτερο δώρο από αυτό που της πήρες εσύ. Και αυτό είναι μια καλή αφορμή για να ακούς «εξάψαλμο» για περίπου ένα τρίμηνο!
1.Γονατιστός
Είναι περιττό να πούμε πως πολλοί άνδρες, υπό το βάρος της πίεσης, δεν αντέχουν και… γονατίζουν, κάνοντας το… απονενοημένο διάβημα, ζητώντας σε γάμο την καλή τους! Αυτό είναι το καλό σενάριο για εκείνη. Από την άλλη, αν αντισταθείς, αν παίξεις σωστά το 5-3-2 θυμίζοντας κάτι από Εθνική Ελλάδας του «χερ Ότο», τότε θα δεις το αγγελικό της πρόσωπο να «σκληραίνει». Όσο περνάει η ώρα, όσο δείχνεις πως μπορείς να κρατήσεις το αποτέλεσμα, τόσο εκείνη νευριάζει… Όταν «ο διαιτητής θα έχει σφυρίξει», τότε θα που θα πληρώνεις το λογαριασμό, είναι που θα αρχίσει τη μουρμούρα, θα κατεβάσει τα μούτρα και θα αρχίσει το γνωστό τροπάριο του «Δενεχωτιποτα», που ακούς σε κάθε εσπερινό, βοήθειά σου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου