Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Η Red Bull πληρώνει αποζημίωση σε όσους όντως πίστεψαν πως το ποτό της δίνει φτερά

red-bull2-570-800x499
Δεν ήξεραν, δεν ρώταγαν; Στις ΗΠΑ οι καταναλωτές είναι λιγάκι… περίεργοικαι η νομοθεσία «καρμανιόλα» για τις εταιρείες που θα δώσουν δικαίωμα να αμφισβητηθεί η ποιότητα, η αποδοτικότητα ή ακόμα και κυριολεκτική χρήση ενός προϊόντος.


Με λίγα λόγια σλόγκαν, όροι χρήσης, ενδείξεις, αντενδείξεις κ.λ.π. πρέπει να αναφέρονται με κάθε λεπτομέρεια και ευλαβική προσοχή. Η Red Bull δεν πρόκειται εφεξής να το ξεχάσει ποτέ αυτό. Διότι το διάσημο σλόγκαν «το Red Bull δίνει φτερά» θα της προκαλέσει χασούρα 13 εκατ. δολαρίων (10,25 εκατ. ευρώ), απλώς και μόνο γιατί στους καταναλωτές του ομώνυμου ενεργειακού ποτού δεν… φύτρωσαν ποτέ φτερά!
Mε επιχείρημα το ψευδές του σλόγκαν οι μηνυτές – καταναλωτές  δικαιώθηκαν από το δικαστήριο των ΗΠΑ και η κολοσσιαία αυστριακή εταιρία (το «Red Bull» είναι πρώτο σε πωλήσεις στον κόσμο σε ότι αφορά ποτά τέτοιου τύπου) είναι υποχρεωμένη να καταβάλλει αποζημίωση έως και 13 εκατ. δολάρια για την «εσφαλμένη διαφημιστική καμπάνια» της στην αγορά των ΗΠΑ από τις 1 Ιανουαρίου του 2002 έως τις 3 Οκτωβρίου του 2014.
Οσοι κάτοικοι της χώρας κατανάλωσαν έστω και ένα κουτάκι με το συγκεκριμένο ρόφημα σε αυτό το διάστημα θα αποζημιωθούν με 10 δολάρια ή με προϊόντα της εταιρίας αξίας 15 δολαρίων! Το εκπληκτικό είναι ότι δεν χρειάζεται απόδειξη για να γίνει κάποιος δικαιούχος του αντιτίμου, η συμπλήρωση μιας φόρμας στην ιστοσελίδα της εταιρίας αρκεί για να λάβει τα χρήματα, τα οποία θα δοθούν έως και 150 ημέρες το αργότερο μετά την τελική έγκριση της εκταμίευσης των ποσών!
Από το απόγευμα της Τετάρτης βέβαια η ιστοσελίδα που περιέχει τη συγκεκριμένη φόρμα έχει «κρασάρει», καθώς το σύστημα παροχής αποζημιώσεων δεν το λες και… αδιάβλητο. Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης πληροφορούν ήδη ότι ο καλύτερος τρόπος είναι να επικοινωνήσουν οι καταναλωτές τηλεφωνικά με το αρμόδιο τμήμα της εταιρίας που έχει αναλάβει τη συγκεκριμένη δουλειά ή να αποστείλουν e-mail / fax με τα στοιχεία τους (αναγράφονται κανονικά η ηλεκτρονική διεύθυνση και οι αριθμοί τηλεφώνου και fax). Για να γίνει κάποιος δικαιούχος της αμοιβής θα πρέπει να έχει κάνει ένα απ’ όλα αυτά έως τις 2 Μαρτίου του 2015.
Τα 10 δολάρια είναι όμως ενδεικτικό ποσό και το μέγιστο που μπορεί να λάβει κάποιος. Είναι σαφές ότι όσο περισσότερες είναι οι αιτήσεις τόσο μικρότερο θα είναι το αντάλλαγμα για τον καθένα ξεχωριστά, αφού το συνολικό ύψος της... λυπητερής έχει ταβάνι τα 13 εκατ. δολάρια. Ετσι και αλλιώς όμως, ακόμα και τα 10 δολάρια δεν είναι χρήματα που θα μπορούσαν να αποτελέσουν… παρηγοριά για κάποιον που πίστευε ότι θα βγάλει φτερά αλλά δεν έβγαλε ποτέ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου