Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Νέο ρεκόρ άλματος… νταλίκας: Το έκανε περνώντας πάνω από μονοθέσιο της F1 [βίντεο]!

traktoras-570
Εχετε δει ποτέ νταλίκα να περνάει πάνω από αυτοκίνητο;
Μην προσπαθήσετε να ανακαλέσετε στη μνήμη σας κάποια ταινία δράσης του Χόλιγουντ διότι εδώ μιλάμε για πραγματικότητα...
Ασχέτως αν οι οδηγοί ήταν δύο πεπειραμένοι κασκαντέρ, ειδικά εφέ δεν υπήρξαν. Η νταλίκα βάρους 16 τόνων απογειώθηκε από μια ειδικά κατασκευασμένη ράμπα και διήνυσε 25,4 μ. στον αέρα, περνώντας πάνω από ένα μονοθέσιο F1 της Lotus, σε μια σκηνή που κόβει την ανάσα!


Η απόσταση αποτελεί νέο παγκόσμιο ρεκόρ σε ότι αφορά το μήκος – και το εγχείρημα φιλοξενείται ήδη στο βιβλίο Guinness – ενώ ήταν η πρώτη φορά που το άλμα επιχειρήθηκε πάνω από ένα άλλο όχημα. Στο τιμόνι του τράκτορα της «Renault» καθόταν ο οδηγός αγώνων και κασκαντέρ Μάικ Ράιαν, που μεταξύ άλλων έχει συμμετάσχει στο «Fast and Furious» και στο «Terminator 2». Σε αυτό του μονοθέσιου της Φόρμουλα 1 ήταν ο Μάρτιν Ιβάνοφ, που έχει οδηγήσει οχήματα σε ταινίες «Τζέιμς Μποντ».

Αυτό τον άκρως εντυπωσιακό και ολίγον… ριψοκίνδυνο (για τον οδηγό που είχε να ανησυχεί μην του πέσει ο ουρανός στο κεφάλι βεβαίως…) διάλεξε για να διαφημιστεί η εταιρία πληροφορικής EMC, που είναι ένας από τους βασικούς χορηγούς της ομάδας της Lotus στη Formula 1. Φυσικά η νταλίκα δεν πέρασε κατά μήκος πάνω από το τεχνητό εμπόδιο, αλλά διαγώνια καθώς το μονοθέσιο βρισκόταν εν κινήσει.

http://www.ifresh.gr/auto-moto/6467-neo-rekor-almatos-dalikas-to-ekane-pernontas-pano-apo-monothesio-tis-f1-vinteo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου