Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Τα εννέα πράγματα που δεν ανέχεται κανείς από τον σύντροφο του

sxesi-570

Πολλά είναι τα πράγματα που μπορούν να κάνουν μία σχέση να τελειώσει πρινκαν αρχίσει. Από την ευγένεια, τη βία, την απιστία και πολλά άλλα. Το συγκεκριμένο ερώτημα τέθηκε στους χρήστες του δικτύου Reddit, οι οποίοι έδωσαν τις δικές τους απαντήσεις.
Παρακάτω ακολουθούν οι εννέα κόκκινες γραμμές και τα παραπτώματα που δεν πρέπει να κάνει κάποιος στην αρχή της σχέσης προκειμένου να μην τελειώσει. Οι χρήστες ξεκαθάρισαν πως τα συγκεκριμένα παραπτώματα δεν τα συγχωρούν στην αρχή της σχέσης και πως αν κάποιο από αυτά γινόταν σε βάθος χρόνου, τότε τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα.
Δεν παραδέχεται τα λάθη του: Η συζήτηση, ο διάλογος και η ειλικρίνεια χτίζουν μία σχέση ενώ πάντα κάποιος θα είναι σωστός και ο άλλος λάθος. Το βασικότερο θέμα είναι αυτός που έχει το λάθος να το αναγνωρίσει αλλιώς ο άλλος θα είναι μόνος του και θα προσπαθεί να κάνει καλύτερη την σχέση του.
Δεν συμπάσχει με τον/την σύντροφο του: Αν κάποιος συμπεριφερθεί με αγένεια, προσβάλλει ή υποβιβάσει τον/την σύντροφό του και στη συνέχεια, αντί να του ζητήσει συγνώμη, τον κάνει και να αισθανθεί ένοχος/η για αυτό, τότε απλά δεν θα είναι σε θέση ποτέ να ζητήσει συγνώμη.
Απαγορεύεται η βία: Όταν ο άλλος θυμώνει με το παραμικρό τότε σημαίνει ότι αν γίνει κάτι σημαντικό τα πράγματα θα ξεφύγουν. Και στην κακοποίηση το χειρότερο είναι ο φόβος για το άγνωστο: «Αυτή τη φορά θα με χτυπήσει ή όχι;»
Δεν διαχειρίζεται καλά τα χρήματα του: Κανείς δεν θέλει ένα σύντροφο που δημιουργεί χρέη γιατί δείχνει ανευθυνότητα και με έναν τέτοιο άνθρωπο δεν μπορείς να βάλει μακροπρόθεσμους στόχους.
Είναι αγενής με τους σερβιτόρους: Η αγένεια είναι ένα από τα χειρότερα χαρακτηριστικά που έχει ένας άνθρωπος και μπορεί να φέρει τον απέναντι του σε αμηχανία. Τον αγενή κανένας δεν τον συμπαθεί παρά μόνο οι όμοιοι του. Συνήθως οι αγενείς στην αρχή της σχέσης το κρύβουν καλά μέχρι να αποκαλυφθούν, συνήθως σε κάποιο καφέ ή σε κάποιο μπαρ. Και ο «σάκος του μποξ» θα είναι ο σερβιτόρος. Αν λοιπόν κάποιος είναι αγενής με έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζει και δεν του έχει κάνει κάτι, τότε για να μην γίνει και αγενής με όλους στη συνέχεια;
Μιλάει με τον πρώην: Απειροελάχιστοι άνθρωποι, για να μην πούμε κανένας δεν θέλει να βγαίνει με κάποιον που μιλάει με τον πρώην. Δείχνει ότι δεν έχει ξεκολλήσει το μυαλό του από εκεί. Η μόνη περίπτωση που μπορεί να μιλάει κάποιος με την πρώην σχέση του είναι μια στο τόσο.
Η απιστία: Αν γίνει η απιστία στην αρχή της σχέσης τότε καλό θα ήταν να φύγετε. Οι περισσότεροι το κάνουν αλλά υπάρχουν και εκείνοι που συγχωρούν. Υποδηλώνει πολλά για τον χαρακτήρα του άλλου καθώς στην αρχή όλοι θέλουν να δείξουν τον καλό τους εαυτό, και όποιος απιστεί δεν μπαίνει καν στον κόπο αλλά κάνει και πράγματα που δεν επιτρέπονται.
Η αδιαφορία για την υγεία του/της συντρόφου: Δεν χρειάζεται να πλατειάζουμε, απλά δεν αξίζει τον κόπο ούτε καν να του λέτε καλημέρα στον δρόμο
Δεν δίνει στον/στην σύντροφο χρόνο για τον εαυτό του: Όλοι οι άνθρωποι ανεξαιρέτως χρειάζονται χρόνο με τον εαυτό τους, για τον εαυτό τους. Ο σύντροφος που δεν το επιτρέπει αυτό και το παίρνει «στραβά», είναι ένας άνθρωπος που θα δημιουργεί συνεχώς προβλήματα με το συγκεκριμένο θέμα. Και βαθύτερα δείχνει έναν άνθρωπο βαρετό που ψάχνει μέσα από τον σύντροφο του την χαμένη του ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου