Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

7+1 πράγματα για να κάνεις σπίτι αν η μπόρα σε κλείσει μέσα

cat1-570-750x600
Μπορείς να τα καταφέρεις χωρίς έξοδο σαν παραδοσιακός σπιτόγατος;Δεν είναι η πρώτη ή η τελευταία φορά που η βροχή μας χαλάει τα σχέδια. Ωστόσο με φαντασία και λίγη όρεξη, υπάρχουν πράγματα για να κάνεις μέχρι να κοπάσει η βροχή!

Φασίνα
Σπάνια έχουμε τον χρόνο ή και την όρεξη για καθαριότητες. Ωστόσο ο καταναγκαστικός εγκλεισμός σου λόγω καιρού, είναι ότι πρέπει για να πάρεις τη σκούπα και την σφουγγαρίστρα. Πλύνε πιάτα, σκούπισε χαλιά, τράβα καρέκλες. Ο καλός ο εργένης ξέρει να κρατάει τη φωλιά του καθαρή.
Δες παλιά αγαπημένη ταινία
Γιατί συγκεκριμένα παλιά; Έρευνα του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, υποστηρίζει ότι οι ταινίες που έχουμε δει στη παιδική ή τουλάχιστον εφηβική ηλικία, ξεκουράζουν το μυαλό μας και μας δίνουν συναίσθημα ασφάλειας και χαράς. Ότι πρέπει για να αντιμετωπίσεις την κακοκεφιά που σου προκάλεσε η μπόρα.
Λιώσε στο ηλεκτρονικό
Είναι καιρός να τα βάλεις με εκείνο το boss που σε κάνει και πετάς το χειριστήριο στο πάτωμα. Πάρε καλό μαξιλάρι, βάλε τα ακουστικά σου και ετοιμάσου για επικές μάχες. Θα δεις που η μπόρα θα τελειώσει και ακόμα δεν θα έχει σηκωθεί.
Κάνε καλλιτεχνικές δραστηριότητες
Και όμως η βροχή είναι η κατάλληλη τροφή για την έμπνευση. Αν λοιπόν είσαι από τους τύπους που κρατάνε πινέλα ή γραντζουνάνε κιθάρες, το βροχερό τοπίο όπου όλος ο κόσμος έχει παραδοθεί στη βροχή μπορεί και να γυρίσει υπέρ σου. Ακόμη και αν δεν γίνει Πικάσο ή Κομπέιν.
Μαγείρεψε μια δύσκολη συνταγή
Ο τσελεμεντές είναι μια δύσκολη υπόθεση αλλά όχι ανίκητη. Γιατί λοιπόν να μην δοκιμάσεις τις ικανότητες σου; Άνοιξε βιβλία, YouTube, πάρε τηλέφωνο τη γιαγιά στο χωριό και όλο και κάτι θα δημιουργήσεις. Αρκεί να έχεις σκοπό να μην φτιάξεις βόμβα.
Κάνε προπόνηση
Ίσως η αγαπημένη σου συνήθεια να είναι το τρέξιμο στη βροχή, αλλά με τις επαγγελματικές υποχρεώσεις καλύτερα να μην το ρισκάρεις. Γιατί λοιπόν να μην χτίσεις αντοχή; Εάν είσαι από τους τύπους που τους αρέσει να γυμνάζονται σπίτι, θα έχεις και το κατάλληλο gear. Αυτό σημαίνει πως το υπόστρωμα είναι must. Κοιλιακοί, ραχιαίοι, εκτάσεις και ανοίγματα, για να μην πει κανείς πως σκούριασες με τη βροχή.
Φτιάξε την αποθήκη σου
Την τελευταία φορά που κατέβηκες στο υπόγειο, ήταν γεμάτη με άχρηστα πράγματα και παραλίγο να σε καπακώσουν. Μήπως ήρθε η ώρα; Καθάρισε, σκούπισε και πέτα όλη τη παλιατζούρα που έχει φυλαχτεί εκεί μέσα για άγνωστους λόγους.
Κάνε τα μαστορέματα που βαριόσουν
Είναι εκείνη η λάμπα στο πατάρι που είναι καμμένη από το 2008, είναι εκείνος ο νεροχύτης στο μικρό μπάνιο που στάζει και του έχεις βάλει γάζες, είναι και η πόρτα της αποθήκης χωρίς πόμολο. Εφόσον έχεις βίδες κατσαβίδια και μερικά ανταλλακτικά, ξεκίνα να βγάζεις υποχρεώσεις από τη λίστα, χωρίς να χρειαστεί  να πληρώνεις μάστορες και μαθητάδες.



www.ifresh.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου