Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Σε αυτά τα καφέ παίζονται τα καλύτερα παιχνίδια για όλη τη παρέα!


Συγκεντρώσαμε σε μία λίστα μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα καφέ της πόλης όπου οι καρέκλες γεμίζουν με τις καλύτερες παρέες και τα τραπέζια με τα καλύτερα παιχνίδια.


Μπορεί να έχουμε συνηθίσει να λέμε: «κρύο…καιρός για δύο», όμως ο χειμώνας, εκτός από χουχουλιάρικες στιγμές με το έτερον ήμισυ κάτω από τα παπλώματα, «σηκώνει» και συνευρέσεις φίλων σε φιλόξενους χώρους όπου το άρωμα από τις ζεστές σοκολάτες και τους γαλλικούς καφέδες με τις ποικίλες γεύσεις τους, αναβλύζει στην ατμόσφαιρα ενώ τα γέλια και η θετική διάθεση των θαμώνων που επιδίδονται σε μαραθωνίους επιτραπέζιων παιχνιδιών, λειτουργεί ως το καλύτερο αντίδοτο στη μελαγχολία του χειμωνιάτικου καιρού και τη δύσκολη καθημερινότητα.
Ο λόγος λοιπόν για εκείνα τα παιχνιδιάρικα καφέ, που έχουν κάνει την εμφάνισή τους στις πόλεις της χώρας και καλούν μικρούς και μεγάλους να αφήσουν πίσω τα προβλήματα και τα άγχη, να επιλέξουν το επιτραπέζιο παιχνίδι της αρεσκείας τους και να ταξιδέψουν, για όση ώρα αντέχουν, σε έναν κόσμο όπου τον κύριο λόγο έχουν οι κάρτες, τα ζάρια και τα πιόνια. Ξεχυθήκαμε στην Αθήνα, τρυπώσαμε σε κάποια από αυτά και σας παρουσιάζουμε πέντε ζεστούς χώρους που παίζονται… τα καλύτερα παιχνίδια.
SuperFly: ξυπνάει η παιδική ηλικία μέσα σου
Σε ένα Παγκράτι που διαρκώς αλλάζει και εξελίσσεται και συγκεκριμένα στην Πλατεία Βαρνάβα που τελευταία βλέπει όλο και περισσότερο κόσμο να περνάει για μία βόλτα, βρίσκεται εδώ και καιρό ένα καφέ που ξυπνάει τις καλύτερες αναμνήσεις των παιδικών σου χρόνων και σε μεταφέρει στη ζεστασιά και τη θαλπωρή του παιδικού σου υπνοδωματίου.
Σε αυτά τα καφέ παίζονται τα καλύτερα παιχνίδια
Με  ρετρό αισθητική, με θρανία, βαλίτσες και μπιλιάρδα που λειτουργούν ως τραπέζια, με αφίσες των 80s και 90s αλλά και με μία ευρεία γκάμα επιτραπέζιων παιχνιδιών που σίγουρα κάτι θα σου θυμίσουν, το Superfly, είναι το cool μέρος να κάνεις ένα reunion με λίγους και εκλεκτούς παιδικούς (και όχι μόνο) φίλους και να δοκιμαστείτε σε μία σειρά από παιχνίδια, τα περισσότερα εκ των οποίων σίγουρα γέμιζαν τον ελεύθερο χρόνο σας, τότε που ακόμα υπήρχε αρκετός για παιχνίδι.
Εμπεδοκλέους, 28, Πλατεία Βαρνάβα
Alaloum: μπες στο γυάλινο δωμάτιο
Ο μοναδικής αισθητικής χώρος του, σχεδιασμένος από το αρχιτεκτονικό γραφείο Triopton, περιμένει εσένα και τους φίλους σου για να ανακαλύψετε και να πειραματιστείτε με περισσότερα από 100 επιτραπέζια παιχνίδια. Είτε θέλεις να προκαλέσεις τη φαντασία σου να τρέξει με ιλιγγιώδη ταχύτητα, είτε θέλεις να αδράξεις την ευκαιρία και να τσεκάρεις τις γνώσεις σου, είτε είσαι φανατικός στα παιχνίδια στρατηγικής, στο Alaloum θα βρεις αυτό που ζητάς.
Σε αυτά τα καφέ παίζονται τα καλύτερα παιχνίδια
Κι αν σου έχει λείψει το αγαπημένο σου Buzz, μπες στο γυάλινο δωμάτιο με την παρέα σου, κάθισε στα αναπαυτικά πουφ και έσω έτοιμος να πατήσεις πρώτος το κουμπί. Στα συν του καταστήματος φυσικά, η πρόβλεψη για πρόσβαση σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Αν λοιπόν ακόμα δεν το έχεις ανακαλύψει ήρθε η ώρα να αφήσεις λίγο το κέντρο και να ανηφορίσεις προς τα βόρεια.
Λεωφόρος Δεκελείας 128, Νέα Φιλαδέλφεια
Ακόμα το σκέφτεσαι; Το βίντεο θα σε πείσει.
Playce: τα περισσότερα επιτραπέζια είναι συγκεντρωμένα εδώ
Οι μεγάλες κόκκινες τζαμαρίες ξεχωρίζουν από μακριά και σε προκαλούν εισχωρήσεις στα ενδότερα, εκεί όπου το κέφι απογειώνεται και γίνονται όλοι και πάλι παιδιά. Με δύο επιλογές, από άποψη περιοχής, καθώς υπάρχει και στην Πανόρμου και στου Ζωγράφου, στο PlaYce μπορείς να αναζητήσεις το επιτραπέζιο που σου ταιριάζει μέσα από μία τεράστια λίστα με περισσότερα από 300 παιχνίδια.
Σε αυτά τα καφέ παίζονται τα καλύτερα παιχνίδια
Μάλιστα, πρόσφατα έφτασαν στο μαγαζί και καινούριες παραλαβές, για να μην βαριούνται οι σταθεροί θαμώνες. Ξεφύγετε λίγο από την πολυκοσμία της Πανόρμου, δραπετεύστε από τα αμφιθέατρα των πανεπιστημίων και βρείτε μία αναπαυτική θέση γιατί… δεν θα θέλετε να φύγετε.
Λογοθετίδη 14, Αμπελόκηποι και Λ. Στρατάρχου Παγάγου 128, Ζωγράφου
This House Rules: εκεί που το παιχνίδι γίνεται εμπειρία
Λίγο πιο βόρεια, στο κέντρο του Αμαρουσίου, έχει στηθεί εδώ και κάποια χρόνια ένας πολύχρωμος χώρος με περισσότερα από 100 παιχνίδια και σε καλεί για μία μοναδική εμπειρία με τους φίλους σου. Αν βαρέθηκες να προσπαθείς να βρεις απόλαυση στα ίδια και τα ίδια, αν θέλεις να ανακαλύψεις από την αρχή παιχνίδια που πιθανά ούτε που θα τα έχεις ξανακούσει, το House Rules είναι το ιδανικό μέρος για σένα.
Σε αυτά τα καφέ παίζονται τα καλύτερα παιχνίδια
Μην ανησυχείς ότι θα πρέπει να καταβάλεις αγωνιώδεις προσπάθειες να καταλάβεις τους κανόνες, καθώς ειδικοί gamers βρίσκονται στον χώρο για να σε κατατοπίσουν, να σε βοηθήσουν να επιλέξεις το κατάλληλο παιχνίδι ανάλογα με τη διάθεσή σου και να στο εξηγήσουν για να μην νιώθεις χαμένος. Αν πάλι προτιμάς για λίγο να απέχεις, μπορείς να διαβάσεις ένα βιβλίο ή να σερφάρεις στο διαδίκτυο ενώ απολαμβάνεις καφέ, νόστιμα εδέσματα ή ό,τι άλλο τραβάει η ψυχή σου.
Συντονίσου εδώ για να είσαι διαρκώς ενημερωμένος για τα τουρνουά επιτραπέζιων, για happenings και special events/days που θα σε βοηθήσουν να δώσει λίγο χρώμα στη ζωή σου.
Δημητρίου Ράλλη 4, Μαρούσι
Playhouse: σταθερή αξία στο κέντρο της Αθήνας
Μπορεί να ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη, έφτασε όμως και στην Αθήνα κάποια χρόνια πριν και εγκαταστάθηκε στον υπέροχο πεζοδρομημένο δρόμο της Βαλτετσίου, δίνοντας μία νότας χαράς, κεφιού και παιχνιδιού στην ευρύτερη περιοχή.
Μέσα από μία επιλογή 14 κατηγοριών που περιλαμβάνουν περισσότερα από 500 επιτραπέζια παιχνίδια, μπορείς να αναζητήσεις αυτό που σε αντιπροσωπεύει, με την πολύτιμη βοήθεια των ανθρώπων που βρίσκονται στο πλευρό σου, (Παιχνιδογνώστες) για να προτείνουν, να σου εξηγήσουν τους κανόνες και να σου δώσουν tips στρατηγικής για βέβαιη νίκη.
Σε αυτά τα καφέ παίζονται τα καλύτερα παιχνίδια
Τα παιχνίδια εισάγονται από ευρωπαϊκές κυρίως χώρες, επιλέγονται ανάμεσα σε πολλά περισσότερα που εκδίδονται κάθε χρόνο, δοκιμάζονται, μεταφράζονται και τελικά παρουσιάζονται στους παίχτες. Τα περισσότερα διατίθενται επίσης και για ενοικίαση ή πώληση από τα καταστήματα Playhouse.
Βαλτετσίου,49, Εξάρχεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου